Asker arrangerte i helgen NM uka med lang, mellom og stafett på programmet. Totalt fikk vi med oss hele 7 NM medaljer!

På Torsdag var det en krevende langdistanse som ga utfordringer både teknisk og fysisk. Lange løyper og utfordrende langstrekk var det man ble testet i. Vi var godt forberedt og taklet det bra. Best av våre løpere var Elias, Borger og Gunvor som alle tok bronsje. I tillegg er det verdt og nevne at Olai og Sigrid også løp bra, men misset pallen med minst mulig margin og ble nr 4.

Fredag var det mellomdistanse kvalifisering for seniorene. Dette er konkurranse for erfarne folk og eneste fra Fossum som kom seg videre var Leif. Resten av seniorene burde under normale omstendigheter også ha kvalifisert seg, men det var altså bare Leif, som har hatt dette løpet som hovedmål hele sesongen, som tok seg til lørdagens finale.

NM mellomdistanse finale ble løpt fra samme arena som på torsdag. Med 2 km til start samt en god del stigning til var det duket for løyper hvor det o-teknikken avgjorde. Dette var det mange av våre løpere som nailet, så pass mange at vi ikke kan nevne alle.. Men at Gunvor ble Norgesmester enda en gang kan vi ta med oss! Like imponernde er det at Olai tar sølv og at Oskar og Sigrid, som virkelig har funnet høstformen, begge to tar bronsje! Likevel er det kanskje Leif sin prestasjon i H 21 finalen som overrasker mest. Han løper som vanlig uten bom og det holder til premie og en 27. plass i et sterkt finalefelt.

Siste dag av NM uka står stafett på programmet. Her er ambisjonene høye. Damene starter først og der løper Sigrid 1. etappen på første laget. Hun taper litt i starten, men avslutter sterkt og veksler som nr 21. Eldbjørg som løper den 2. etappen taper også litt tid, men taper bare en plassering. Gunvor løper opp laget 3 plasser på siste etappe og laget ender til slutt på 19. plass. Greit gjennomført stafett, men ambisjonene og ikke minst potensialet er større så neste år blir de farlige.. Herrene stilte i år med 4 lag. Har ble det kamp mellom de ulike lagene. Oskar på 2. laget ga Emil tøff kamp om å være først inn på første etappe og i mål skilte det ikke mer en 7 sekunder på henholdsvis 13. og 11. plass på etappen. Olai og Elias hadde tilsvarende fight på den andre etappen. Begge løp strålende og holdt avstanden til teten, men nå var 2. laget noen sekunder foran ut på den siste etappen. Der ble Borger litt for sterk for de fleste som var rundt ham og løp laget opp til en 8. plass. Håvard løp også bra og 2. laget vårt endte på 16. plass! Vi gratulerer alle medaljevinnere under NM og alle andre som har løpt bra gjennom sesongen med fantastisk løping og satser på en minst like strålende sesong neste år!

Kommentarer

kommentarer