I helgen var det duket for NM sprint og juniorVM testløp. En gjeng med sultne juniorer dro til Bergen på onsdag, seniorene kom etter på fredag. Som vanlig var det god stemning på turen, som alle andre turer med Fossum elite. Vi sjekket inn på Ole Bull Hotel & Apartments i Bergen, hotellstreiken førte til noen intense minutter, men selvfølgelig ordnet Leif det.

Sirkuset startet på torsdag ettermiddag med JuniorVM testløp. Her var det mye nerver i spill hos Fossums juniorer, noe de fleste taklet bra. Som vanlig startet damene først, de skulle bestige 169 høydemeter, aka syrefest. Her trøkket vår eminente førsteårs junior Victoria Hæstad Bjørnstad inn til seier i jenteklassen. Sterkt. Tonje Vassend (5.plass!!) og Ragnhild hjermstad fullførte også med stil, noe som etter min mening er det viktigste.
Guttene skulle løpe en noe lengre løype, her endte det opp med seier til Håvard Edismo fra Freidig. Heldigvis fant vi en Fossum løper på 2.plass, Oskar Størmer. Undertegnede fikk oppleve Oskars knusende løp på nært hold, da Oskar cruiste forbi mot slutten av løpet. Imponerende fart og prestasjon. Førsteårs junior Einar Melsom slo til med en sterk 5.plass, kun 26 sekunder bak vinneren. Resten av Fossum gutta gjennomførte bra løp, selvfølgelig med stil. Nå ventet hviledag før lørdagens sprint.

Victoria Hæstad Bjørnstad var kjappest på dagens motbakketest i jenteklassen!

Posted by Norsk Orientering on 5. mai 2016

På lørdag morgen startet kvalifiseringen til finalen i Nygårdparken like ved sentrum. Løypene var ganske vriene med et par tricky veivalgstrekk. Det var til tider svært tett mellom postene som felte en del løpere, deriblant Martin BH som dessverre ble disket i sitt heat. Erling, Styrk og Einar ble de eneste som skulle representere Fossum i H 17-18 finalen, siden Oscar, Øyvind, Tarjei og Martin Skotte dessverre i klarte å bli topp 10 i deres heat.

I H 19-20 klarte alle Fossum løperne (Oskar, Olai og Elias) som stilte å kvalifisere seg. Det samme kan sies om D 19-20 hvor både Ragnhild og Tonje tok seg videre. Victoria vant sitt heat suverent og gikk lett videre. Sigrid løp et godt løp i sitt heat og også hun kom også til finalen. I H 21 klarte både Emil, Borger og vår New Zealandske favoritt – Tim, å kvalifisere seg. Sindre Sandven hadde uflaks med hvilket heat han havnet i og røk ut med et løp han sannsynligvis ville gått videre med i et hvilket som helst annet heat. Simen Bordal klarte heller ikke å komme seg videre.

Noen timer og noen brødskiver senere var alle de kvalifiserte kommet seg tilbake til karantenen i en meget nervøs gymsal. For å slå i hjel litt tid, var det noen i Fossum som hadde en intens ludo battle, hvor Elias til slutt dro hjem seieren så vidt etter en intens kamp mot Olai og Borger.

Rollene var byttet om i sprint-løypa etterpå hvor det ble en heftig kamp mellom Olai og Elias om seieren igjen, men her var det altså Olai som vant med et fattig sekund over Elias. Oskar befestet Fossums posisjon som en fullstendig enestående klubb i Norge med sin 3. plass. Tapetsering av en pall i NM er ikke hverdagskost for noen, men undertegnede var slettes ikke overrasket.

Tapetsering av pallen i H 19-20!

Tapetsering av pallen i H 19-20!

Olai med seierspose

Olai med seierspose

I den yngre junior-klassen løp Erling og Einar godkjente løp, og havnet på henholdsvis 8 og 5. plass. Styrk fikk ikke ut sitt beste i finalen, men med en så vanskelig løype er det lite som skal til for at det virkelig går dårlig.

Etter et strålende løp i kvaliken, gjorde Victoria rent bord og vant D 17-18 med hele 21 sekunder! Vi gratulerer.

I D 19-20 tok Ragnhild en gledelig bronsje medalje, mens Tonje fikk en solid 6. plass.

Tim fulgte opp sin fantastiske 5. plass i World cupen forrige helg, med en herlig sølvmedalje i H 21. Samboer Emil løp inn til en knallsterk 6. plass, mens Borger ikke løp sitt aller beste løp i finalen og havnet på en grei 22. plass

I finalen i D 21, tok Sigrid en respektabel 15. plass.

Med andre ord: Fossum tok totalt 6 av 19 medaljer, neste klubb på lista var Byåsen med 2.

Nuff said.

På søndag skulle mange slitne bein ut på tøffe sprintstafettløyper i Bergen. Grunnet få jenter stilte Fossum kun med tre lag, kvalitet framfor kvantitet var nøkkelordet for søndagens sprint. Førstelaget lå lenge med i kampen om pallplass, men måtte gi tapt mot slutten.

Det hele startet med en kanonetappe av Victoria, hun vekslet ut Emil Ahlbeck på en 5.plass. Emil var tydelig sulten etter lørdagen, dermed løp han Fossum opp til 2.plass.

Tim viser sin dominanse

Tim viser sin dominanse

Tim tok over stafettpinnen med stil, han løp et overbevisende løp. Det så lenge ut til at han skulle veksle først, dessverre gjorde han en større feil mot slutten. Han sendte Sigrid Alexandersen ut på en 3.plass.

Sigrid løp jevnt bra, men hadde Nydalen jagende rett bak. Mot slutten tok Nydalen igjen Fossum, noe som førte til en 4.plass. Bra kjempet!

Andrelaget vårt ble dessverre disket, men tredjelaget gjennomførte 4 gode etapper. De endte opp på 12.plass, med seg hadde de vårt nye klubbmedlem, Kristin Helland Hansen. Kremen av gutta i Fossum, som ikke løp sprintstafett, dro på fjelltur i Bergens vakre fjellområder. Sjekk ut Sindre Sandven eller Elias Mølnvik sin Strava for mer informasjon (de trenger sårt flere kudos). Med seg på turen hadde de rookien Styrk, som gjennomførte sin oppgave med glans, altså å bære sekken med vann og mat til de andre gutta.

For å sitere Barack Obama, Styrk og Einar out.

Kommentarer

kommentarer