Sist uke var det EM i Tsjekkia og vi hadde hele tre løpere med; Tim Robertson som løper for New Zealand, Sigrid Aleksandersen og Emil Ahlbäck. For de to sistnevnte var det mesterskapsdebut i seniorklassen.

Sprint

Emil løp en meget bra kvalifisering som ga han en solid 6.plass. Likedan gjorde Tim, og i samme hit og med nøyaktig lik tid tok de seg begge til finalen med god margin. Sigrid ble dessverre disket og måtte løpe B-finalen. I finalen løp Tim bra fra start til mål. Det resulterte i en fantastisk 7. plass og på resultatlisten var han omkranset av mange verdensstjerner. Emil fikk det ikke helt til i finalen og endte tilslutt på en 47.plass.

av Iveta Malá

av Iveta Malá

 

Lang

På langdistansen var det bare Tim som løp av Fossum sine løpere, men det ble dessverre litt for langt opp til finaleplass.

 

Mellom

På mellomdistanse kvalifiseringen hadde vi Sigrid og Tim på start, men finaleplassen røk uheldigvis for begge to i det krevende terrenget. Og for Sigrid var det spesielt surt siden hun bare var noen få sekunder fra å kvalifisere seg.

av Iveta Malá

av Iveta Malá

 

Stafett

Tim løp den første etappen for New Zealand på skogsstafetten og de endte på en 34. plass.

 

Vi er veldig stolte av våre løpere og deres prestasjoner. De er alle unge og har mange år foran seg, og det var en enorm prestasjon i seg selv å kvalifisere seg til mesterskapet.  Selv om det for noen var litt stang ut, er vi sikre på at de kommer sterkere tilbake til neste mesterskap når de har erfaringen med seg. Mest gledelig var den knallgode 7. plassen til Tim! Gratulerer 🙂

 

#Fossumelite

Kommentarer

kommentarer