I helgen var det klart for de to siste uttaksløpene for JWOC og EYOC for fossumelite sine juniorer. Etter en teknisk lek ved Hønefoten og kriging i Varingskollen stod vi igjen med gode prestasjoner etter helgen.

Foto: Erik Borg

Foto: Erik Borg

På lørdagen var det tradisjonsrike Nydalten med innlagt testløp for jr.VM og NorgesCup for Fossum sine juniorer. For juniorene var det viktig å prestere i dette testløpet som var 3. uttaksløp av 4. Dette var mellomdistanse og teknikken ble virkelig satt på prøve.

Det er ikke til å legge skjul på at det var mange gode prestasjoner under lørdagens konkurranse. I jenteklassen suste Ragnhild

inn til en imponerende 2. plass i klassen D17-20E. Dette var også rett foran Fossums egne Tonje på 3. plass. Dermed tok jentene 2 av 3 mulige pallplasser! For Victoria ble det mer tidstap i skogen men løp likevel inn til en også meget godkjent 8. plass. Vår splitter nye juniorjente Kristin løp inn til en god 20. plass i D17-20E.

På guttesiden var det minst like gode resultater med Olai på 2. plass, Elias på 4. og Oskar på 6.plass. Nærmest disse av de yngre juniorene var Erling på en 21. plass da Einar disket seg fra en god plassering.

Foto: Erik Borg

Foto: Erik Borg

 

I går var det Nittedalsløpet i Varingskollen og duket for det siste uttaksløpet til JrVM i Sveits. Løpet gikk i et fint, men tungt og bratt terreng i Varingskollen. Med start litt oppe i slalombakken var det fysisk veldig tøffe og o-teknisk krevende løyper som ventet oss på vår ferd mot mål og Junior VM. Det skal også tas ut 17-18-åringer til EYOC i uttaket, selvom løypa nok ikke kunne vært mindre relevant for det som venter i Ungdoms-EM i Polen.

Foto: Erik Borg

Foto: Erik Borg

Juniorenes løyper skulle være relevant for det bratte terrenget som venter i Sveits, og både guttene og jentene hadde derfor noen turer over toppen av Varingskollen (som egentlig burde hete Varingsfjellet hvis du spør de som løp der…). Flere av oss lå bra an i uttaket og trengte gode løp for å sikre seg en plass til JrVM og Ungdoms-EM. Vi skuffet absolutt ikke.
Dagens største prestasjon var Victoria som viste null respekt for de eldre jentene og knuste all motstand i jenteklassen. Hun vant med hele 2:30min foran neste jente på den 7km lange løypa. Det var også NorgesCup idag, og Victoria tok dermed årets andre NC-seier. Tonje løp også meget bra og ble nr 6 i D17-20, mens Ragnhild tok en god 9.plass og Kristin var like bak der igjen på 13.plass av over 70 jenter.
I gutteklassen løp Oskar inn til en sterk 2.plass, og Olai var like bak på 5.plass. Elias løp også bra og ble nr 8, mens førsteårs junior Erling tok en fin 12.plass av over 100 løpere, og med det ble nr 3 i NC for H17-18.

Det blir et svært spennende uttak, hvor det ikke er usannsynlig at FossumElite forsyner seg grådig av plassene til JrVM. Det som nevnt også tas ut 17-18-åringer til EYOC i samme slengen. Uttaket offentliggjøres på tirsdag på Orientering.no, så følg med!

#fossumelite

Kommentarer

kommentarer