Denne helgen hadde vi to sterke damelag på startstreken. Lagene bestod av Sigrid –Tonje – Ragnhild – Victoria og Guro – Pernille – Maria – Anna Brodin. Sigrid og Guro løp førsteetappe og gjorde veldig gode løp begge to. Førstelaget vekslet som nummer fem, 10 sekunder bak lederen, og Guro vekslet ca 4 min bak. Tonje og Pernille løp også sterke løp, og etter to etapper kunne Ragnhild løpe ut som nummer 18 og Pernille løp opp laget med hele 36 plasser og vekslet på en 91.plass. Søstrene Brodin løp laget inn til en 124.plass, 21 plasser bedre enn i fjor! Ragnhild og Victoria var selv ikke så fornøyde med sine etapper, men i tet var det veldig mange sterke lag og med en gjennomsnittsalder på 19,5 sier vi oss veldig fornøyd med 49.plass blant de 1236 lagene som fullførte.

I herrestafetten stilte vi med to lag og for Fossum stod Olai og Einar sammen med 1700 andre løpere klare, idet nattemørket senket seg og regnet tiltok. Begge var svært godt med fra starten og løp meget gode løp. Etter en tøff intern kamp mot slutten av etappen kunne Olai konstatere at han var foran andrelaget til veksling – men bare med noen få sekunder. De to vekslet som henholdsvis nr 7 og 12!

Videre tok Tim over for 1. laget og Erling for 2. laget. Underveis på 2.etappen ble det store luker. Tim greide ikke å bli med helt i tetgruppa, men vekslet som nr 31 og tapte bare 3 min på etappen. For 1. års junior Erling var det en tøff jobb å gå ut sammen med flere av verdens beste nattløpere etter at Einar hadde løpt så bra på 1.etappen, likevel var åpningen sterk og dette vil være en god erfaring å ha med seg til neste gang. Laget lå nå på 101. plass.

På 3.etappen løp Sven og Simen. Sven tapte litt tid til teten men holdt mer eller mindre plasseringen sin. Det samme gjorde Simen som åpnet strålende, han avanserte 4 plasser og 2.laget var tilbake topp 100.

Tarjei løp sikkert på sin etappe for 2.laget og holdt oss inne i stafetten. Vi var nå nummer 109. Elias hadde løpt en solid 4. etappe og tatt inn flere plasser da han sendte Sindre ut på 5. Dessverre hadde han vært på feil 2.post og laget var disket. Selv om riktige poster og kodesjekk er noe alle fokuserer på er det mulig å gjøre feil når postene henger tett og man er vil fort videre. Elias var veldig lei seg, men vi skal reise oss og tar med oss denne erfaringen videre til neste gang hvor vi er enda mer skjerpet. Laget viste likevel moral gjennom å fullføre resten av stafetten og spurtslå Lynx på oppløpet!

Med 1. laget ute, ble oppmerksomheten rettet mot 2.laget sin avslutning. En av nattens mest gledelige nyheter var at Sigurd var tilbake og løp strålende på 5.etappen. Han avanserte 12 plasser og førte laget opp topp 100 igjen.

Styrk løp på sin 6. etappe bra og holdt plassen, vi var fortsatt nr 97 ut på siste etappe da Martin tok over. 16 km er dog ingen lett utfordring for en ung juniorløper som ikke er vant med så lange løyper.  Men Martin startet bra og 11 km ut på etappen hadde han klatret 1 plass! Avslutningen ble dessverre tyngre og vi endte til slutt som nr 114.

Fossum hadde i tillegg Øyvind og Oscar ute underveis på Jukola for å skaffe seg erfaring og spionere på naboklubbene.. Etter en våt natt var det deilig at reisen hjem gikk smooth og at vi var tidlig hjemme igjen. Vi gleder oss til neste år når det er 3 timer lenger å kjøre..

13480038_1432223786793786_440681864_n

Peace and love

#Fossumelite

Kommentarer

kommentarer