O-Festivalen 2016 ble arrangert av Sarpsborg OL som feiret 100 år som o-klubb i år, og gikk av stabelen med et sprintløp i Sarpsborg Sentrums gater. Langdistansen og mellomdistansen ble arrangert ved Rudskogen motorsenter, og bød på utfordrende løyper og flere podieplasseringer.

 

Sprinten

Fra Fossum var det 17 på start i eliteklassene, og det var obligatorisk karanteneområde før start. Etter å ha stått i kø i drøyt en time, kom vi endelig inn i karanteneområdet på Sarpsborg fotballstadion. For noen av oss var dette et sted vi skulle tilbringe flere timer før løpet. Til vår store overraskelse var det kamp mellom Sarp og Molde og vi kunne sitte på tribunen. Tiden har aldri gått så fort i karantenen og vi var straks klare for løp.

Vi ble møtt med et sprintterreng og løyper som inviterte til løping og litt orientering. De som klarte finne beste veivalg på langstrekkene og samtidig klemme til fysisk på de resterende strekkene, var de som kom til å gjøre det bra. Blant eliteløperne var det definitivt Victoria, Einar og Tonje som klarte dette best. De kom på henholdsvis 1.-, 3.- og 3.plass.

 

Langdistansen

Etter dag 1 av O-Festivalen 2016 var vi alle klare for å bevege oss over til skogsdistansene. De skulle løpes fra Rudskogen motorsenter. Fossum stilte sterkt med 75 løpere, hvorav 15 av disse stilte i eliteklasser.

Blant Fossums eliteløpere virket det som om 6.plass var tingen. Både Elias Mølnvik, Einar Melsom, Victoria Hæstad Bjørnstad og Tonje Vassend endte alle på siste podieplass. Olai Stensland Lillevold og Erling Hjermstad hadde begge stang ut. Olai kom i mål til en 3.plass rett foran eks-fossumer Håvard Irgens, men han hadde hatt en feilstempling og dumpet helt ned til sisteplass. Erling åpnet bra og hadde 2.plass på første meldepost, men med litt sykdom i kroppen gikk han tom og valgte å bryte konkurransen.
Alt i alt, andre dag i O-Festivalen endte med en del stang ut, men også gode prestasjoner

Arena ved Rudskogen motorsenter

Arena ved Rudskogen motorsenter

 

Mellomdistansen

Siste dag av O-festivalen gikk av stabelen som en mellomdistanse med innlagt Norges Cup for juniorene og seniorene. Til tross for dårlig vær stilte 19 Fossum elite-løpere til start.

Arrangørklubbene bød på utfordrende mellomdistanse-løyper i et variert terreng som satte høye krav til o-teknikk og styrke. I et terreng der mange bommet leverte mange Fossumløpere stabile løp og fikk plasseringer helt i toppen i sine klasser. Det var tydelig at våre junior-VM uttatte løpere nærmer seg storformen da Olai Stensland Lillevold fikk en super 3.plass og Elias Mølnvik sikret 6.plassen i H19-20. Tonje Vassend, som også er tatt ut til junior-VM, slo til med en 4.plass i D19-20. I henholdsvis D17-18 og H17-18 kom både Victoria Hæstad Bjørnstad (skal også til junior-VM!) og Einar Melsom på 4.plass. Vi gratulerer!

Vil vi se lignende resultater i junior-VM?

Vil vi se lignende resultater i junior-VM?

Kommentarer

kommentarer