I sommer har vi i FossumElite hatt litt ferie med soling, bading og is, men vi har selvsagt ikke lagt fra oss kart og kompass lenge av gangen. Flere av oss har representert Norge i mesterskap, med JWOC som sommerens store høydepunkt for mange av oss. Her er en liten update om hva vi har brukt ferien på.

JWOC

Et av årets høydepunkt så langt har vært Junior VM i Sveits. Mange av oss hadde JWOC som hovedmål for årets sesong, og da var det ekstra gøy at så mange klarte å kvalifisere seg. Halve den norske troppen var Fossumløpere! I tillegg hadde vi en bonusløper i Martin Borge Heir som representerte for USA på JWOC. Første års junior Victoria, Tonje, Ragnhild, Olai, Elias og Oskar ble alle tatt ut for Norge. Det ble en uke med mye spenning og nerver, jevne oppgjør og flere gode prestasjoner. På arena var det også en stor heiagjeng som hadde toppet formen for å heie oss fram i timevis hver dag.

Sprinten:

Olai Stensland Lillevold løp inn til en kjempesterk 9. plass på sprinten i Scuol med kun 5 sekunder opp til 4. plass. Han klinket til fra start og var i toppen hele veien – midtveis lå han helt oppe på en 4. plass. Blant jentene var Victoria og Ragnhild de to beste norkse på henholdsvis 22 og 23.plass. Victoria hadde nok håpet på noe bedre, men det ble litt for mye småbomming i starten før hun begynte å løpe seg oppover resultatlisten.  Ragnhild løp en av sine aller beste sprinter, og selv om hun fikk det veldig tungt på slutten var hun godt fornøyd med løpet.

Langen:

I knalltøffe løyper på mellom 1900-2300 meter over havet var det mange Fossumløpere som gjorde det bra. Tonje som har slitt med en hofteskade siden sesongen i fjor, imponerte med en 11.plass. Elias, Victoria og Olai sørget også for veldig god laginnsats blant Fossum-løperne med plasseringer blant de 20 beste for alle tre. Martin leverte et veldig godt løp og ble nummer 48.

Mellomdistansen:

Alle de norske løperne kvalifiserte seg til finalen og det ble en veldig tett og spennende finale. Oskar var beste Fossum-løper med en sterk 12. plass, mens Elias ble nr 15, bare 24 sekunder bak Oskar..  Victoria leverte sitt beste løp så langt og løp inn til 13. plass i dameklassen. Hun hadde to små bommer, men med veldig pigge ben var hun fornøyd med å bli nr 13 og beste norske dame.

Stafetten:

Junior-VM ble avsluttet med stafett og der var Oskar på podiet med det norske 2.laget. Han fikk det tøft på 1.etappe i den fysisk tunge løypa etter gårsdagens harde mellomdistanse. Alle vet at Oskar har en evne til å presse seg hardere enn de fleste andre klarer og med solide etapper av lagkamerater Vegard Jarvis Westergård og Audun Heimdal ble det 5. plass, diplom og blomster til slutt. På guttas 1.lag løp Elias et godt løp og holdt femteplassen han gikk ut på med et veldig stødig løp.

I damestafetten var det norske 2.laget et rent Fossum-lag. Vi fikk testet en alternativ lagoppstilling til JrNM-stafett med Ragnhild på 1.etappe, Tonje på 2. og Victoria som ankerkvinne, og fant vel ut at det ikke var optimalt. I den fysisk tøffe løypa fikk ikke Ragnhild utnyttet sine o-tekniske kvaliteter på 1. etappe og kom et stykke bak. Tonje og Victoria løp begge gode etapper og avanserte laget opp til 15. plass.

En liten mesterskapsoppsummering:

  • Victoria – gjør et flott mesterskap- beste plassering av jentene på sprinten og en solid stafettetappe. Hun er bare 1.års-junior, så dette lover veldig godt for fremtidige mesterskap!
  • Ragnhild – en mesterskapsløper, men hadde ikke helt klaff på JWOC. 2. beste norske på sprinten, som egentlig er hennes svakeste distanse.
  • Tonje – erfaren med slike konkurranser fra JWOC ifjor – perset individuelt med 11.plass på langdistansen og imponerte med gode prestasjoner tross skadeutfordringer.
  • Elias – leverer solide løp hele uka og holder Norges 1.lag i teten i stafetten.
  • Olai – gjør sitt beste løp på sprinten og er Norges beste med 9.plass. Er oppe i toppen på flere av løpene sine, som viser at han hører til blant de aller beste.
  • Oskar – slår til med 12.plass på mellomdistansen og er på 2.laget som får 5.plass i stafetten.
  • Martin – løp med USA på ryggen og leverte solide løp, spesielt langdistansen var bra.

O-Ringen

Vi var en bra gjeng fra Fossum Elite på O-Ringen som i år gikk i Sälen. Her var det mange som hadde gode enkeltløp og løpere som kjempet om gode plasseringer i sammendraget. Høydepunktene var kanskje Victorias 4.plass sammenlagt, etappeseieren til Olai på mellomdistansen den tredje dagen og Tims 6.plass i H21E på elitesprinten! Det var en super uke med gode løyper i til dels svært krevende fjellterreng, som sikkert er en god forberedelse til en av høstens store høydepunkter – nemlig NM-Uka i Bodø.

Student-VM

Sigrid og Emil løp nylig Student VM i Ungarn og fikk med seg edelt metall hjem. Sigrid og Emil, som leder U23-norgescupen i hver sin klasse, var begge var tatt ut til distansene sprint, sprintstafett, mellom, stafett. Sigrid og Emil løp på Norges sprintstafettlag sammen med Trond Einar Moen Pedersli og Ingjerd Myhre. Sigrid leverte varene som hun pleier på 1.etappe og sendte ut Emil rett bak teten. Han løp en solid etappe, og det

Sigrid og Emil på pallen i student VM

Sigrid og Emil på pallen i student VM

holdt til slutt til en bronse for det norske laget! På stafetten var Sigrid igjen blant de første inn på 1.etappe og fikk en ny bronse på lag med Andrine Benjaminsen og Ingjerd Myhre. Sigrid, som studerer i Trondheim, bytter nå til NTNUI, noe vi syns er trist, men vi gleder oss til å få tøffe dueller mot henne individuelt og på stafetter 🙂

I helgen er det Night Hawk så går vi all inn for NM-Uka i Bodø og Norgescup’en! Vi sees i skogen

#fossumelite

Kommentarer

kommentarer