Fredag 23. september bega Fossums fremste junior- og seniorløpere seg ut i Sørmarka, et stirikt skogsområde i nærheten av Stavanger. Fossum stilte med 16 løpere, noen litt mørkredde, imens andre var hardbarka nattorienterere, men representanter fra begge gruppene presterte. Undertegnede var en av de som opplevde at mørket ble litt mørkere, akkurat i den man mister kontrollen og sto på en av de 100 stiene Sørmarka hadde å by på.

Første fossumløper gikk ut 21.18, da hadde mørket allerede inntatt Sørmarka for lengst. Etter dette ble fossumløpere sendt ut med jevne mellomrom, med forskjellig hell og sluttresultat. Løypende var til tider teknisk krevende, men inneholdt en del transportstrekk, her kunne det være en fordel å lese flere strekk fram! Det ble lenge spekulert i hvordan de lengste løypene skulle få plass i Sørmarka, men dette ble løst med mange poster, H229770053392_5cc390fdaf_m1 endte opp med hele 38 poster! I løpet av kvelden kapret Fossum to medaljer og tre topp ti plasseringer! Den ene medaljen gikk til Olai, som kan anses som en hardbarka nattorienterer. Han cruiset inn til seier i den høyt respekterte H19-20 klassen, imponerende! Den andre medaljen gikk til Victoria, de fleste ble nok ikke overrasket av dette, men det ble undertegnede. Få vet at Victoria er mørkredd og hater nattorientering. Vanligvis ville hun ikke stilt til start, men skal i ettertid ha uttalt: «Det gikk fint, for det var så mange andre der ute». Dermed fikk hun sølvmedalje i D17-18. Ellers gjorde Elias et bra løp, og var sekunder unna pallplass, og endte med det på fjerde plass. Martin Heir viste også takter ute i mørket, han løp inn til en fin 7. plass i H17-18. Ragnhild kjempet seg også inn til en topp ti plassering, bra! Ellers vil jeg trekke fram våre eminente H21 løpere, Emil og Borger. I et tøft startfelt kjempet de seg inn til henholdsvis 13. og 14. plass. De andre 29255354444_a5cee8b7b1_mfossumløperne endte opp som listefyll, men kommer selvfølgelig sterkere tilbake neste gang. Kort oppsummert kom Fossum på 2.plass på min uoffisielle medaljestatistikk for NM natt, dermed hevder jeg at Fossum er Norges nest beste nattklubb (rett etter Saturn nattklubb som holder til i underetasjen til Fossums fornemme hotell under NM natt).

Kommentarer

kommentarer