En fartsfylt godværshelg med flere gode resultater og et par kreative løsninger av arrangør/løypelegger oppsummerer årets Norwegian Spring helg i Sarpsborg.

På lørdag var det mellomdistanse som sto på programmet. Med mange sterke løpere på start, lå dette an til å bli en svært spennende og fin konkurranse. Spennende ble det definitivt, mye av dette pga noen fiffige og nytenkende avgjørelser fra arrangøren. Under følger et par av lørdagens godbiter:

Kartfeil eks1

16.tallet er kreativt nok satt inn i ringen på 2.post på H21E

Kartfeil eks2

Lignende prestasjon, bare i H17-18E

Kartfeil eks3a

Kartfeil eks3b

Finn 1 feil (Kartutsnittet øverst er slik det skal være, mens nederst var sånn det var i H50

 

Kartfeil eks4

Ut ifra kartet er det helt lov, og til og med det raskeste, å krysse E6 her (5 felts motorvei med 110 sone)

 

Selv etter disse utfordringene var det flere av våre eminente løpere som mestret løypene på lørdag. I den yngste juniorklassen for jenter, fulgte Fossums egne stjerneskudd Victoria opp hennes eksepsjonelle fjorårssesong med et knalløp og sikret seieren med stor margin. Ingrid GK fikk det ikke like bra til, men fullførte med en solid 22. plass i klassen. For gutta i yngste juniorklasse var laginnsatsen meget god: Øyvind løp inn til en sterk 4. plass tett fulgt av Styrk sin 6. plass og Eriks niende plass. Tre løpere topp 10 er meget bra! Videre på resultatlista var Peter med en god 22. plass, Oscar HB med en finfin 25. plass og Martin Skotte med en solid 31. plass. Vår siste løper i denne klassen, Erling, ble dessverre disket fra en potensiell 3. plass da han stemplet på feil av to poster som lå 20 meter fra hverandre.

Victoria stopper klokka etter å ha sikret seieren

Victoria stopper klokka etter å ha sikret seieren

I eldste juniorklasse for herrene stilte Fossum kun med en deltager, men hva har det og si når han er så god? Martin BH fortsatte der han slapp forrige helg med et meget sterkt løp som holdt til en fortreffelig 4. plass i klassen.

Samme situasjon hadde vi i seniorklassen for damer hvor Ragnhild var den eneste Fossumløper. Ragnhild forsvarte Fossums farger mesterlig og klinet til med en nydelig 6. plass kun 42 sekunder bak sølvmedaljen i VM i fjor! For herrene i H21E fant vi Simen og Sigurd på start, ingen av disse løp helt opp til sine potensialer med henholdsvis 31- og 51. plass, men de kommer garantert knallsterkt tilbake til løp fremover!

 

På søndag var det duket for langdistanse fra samme arena. Etter en natt søvn var Fossums krigere igjen klare for ny battle. Dagens løp fortjener arrangøren ros for å ha ordnet ting på en meget bra måte og kokt i stand meget fine og tunge løyper til oss løpere!

Erling løper inn til en strålende 3. plass

Erling løper inn til en strålende 3. plass

Som i går vant Victoria oppskriftsmessig igjen. Nå har hun altså vunnet de første 4 løp denne sesongen av betydning! Helt mesterlig! Fossums andre løper i årsklassen var igjen Ingrid som i dag hevet seg fine 7 plasseringer fra i går og hoppet da opp til en 15. plass på resultatlista. Fortsetter denne utviklinga får konkurrentene, inkludert Victoria, se opp for Ingrid til uttaksløpene til JWOC/EYOC senere på våren!

I herrenes yngste juniorklasse kom denne gangen Erling til mål med alle postene registrert, og det var gode nyheter da han slo til med en knallbra 3. plass! Videre i klassen finner vi Erik med nok en topp 10 plassering, denne gangen ble det nr 8. Meget sterk og stabil løping til å starte juniorkarrieren med for Erik! Øyvind klarte ikke helt å forsvare plasseringen fra i går og ble nr 18. Den andre Hæstad-Bjørnstaden i denne årsklassen har også vært stabil denne helgen med en solid 22.plass. Det er definitivt noe skummelt bra på gang i denne familien. Peter og Emil endte opp med henholdsvis 35- og 36. plass.

Erik på vei inn til en sterk plassering

Erik på vei inn til en sterk plassering

I H19-20E var det i dag som i går kun Martin fra Fossum å finne. I dag fikk han det ikke helt like bra til, men var fortsatt god og endte med en 7. plass.

I seniorklassen for herrer var den eneste endringen fra i går at Sigurd var byttet ut med sin bror Einar som hadde meldt seg opp i H21E av spennende grunner..
Men dessverre klarte han på ingen som helst måte å følge opp den strålende sesongstarten han hadde forrige uke. I et intervju med han hørte undertegnede at han løp klart sesongverste og tapte nesten hele 20 min totalt(!) «Helt katastrofalt» var hans korte oppsummering, selv om han hevdet at løpsfarten var lovende. Så du får ta deg sammen til neste løp Einar!
Simen stilte i dag igjen, men han sleit med å få opp farten i dag etter den meget tunge mellomdistansen i går og endte opp tilslutt med en 17. plass.

For damene hadde også Ragnhild en litt tyngre dag, og endte opp med en 13. plass.

Sigurd var i dag å finne i en direkteløype for å få spesialisert seg inn mot mellomdistanser på stafetter fremover. Formen hans er stigende, og en 4. plass er absolutt godkjent!

Til slutt takker vi Halden SK og Sarpsborg for en fin helg, og en mesterlig opphenting fra lørdag til søndag! Vi i Fossum Elite gleder oss til påskesamling i Gøteborg fra onsdag den 12. apr til mandag den 17.!

Kommentarer

kommentarer