For mange av Fossums juniorer og seniorer, samt et par ungdommer, dreide store deler av årets påske om å forberede seg best og mest mulig til årets 10mila, som i år arrangeres i Göteborg området. Onsdag morgen kjørte vi nedover og stoppet på grensen mellom Norge og Sverige, nærmere bestemt Strömstad, for å ta en «rerun» av VM langdistanse 2016. Samtlige fikk en fin økt i krevende, tungt og morsomt terreng – noen steder hadde vi til og med tråkk å følge…


Etter 1,5 time videre kjøring ankom vi Scandic Backadal, beliggende langs motorveien rett utenfor Göteborg. Her spiste vi god middagsbuffet hver kveld og en ordentlig hotellfrokost – med nok Bacon 😉

Onsdag kveld sammenlignet vi veivalgene fra økten tidligere på dagen med både hverandre og det landslagsløperne gjorde i VM.

Første økt på torsdag fikk en litt senere start da vi skulle ut på nattøkt om kvelden – og det var en spent gjeng som løp ut på nattintervaller akkurat 15 dager før gjengen står på startstreken på 10mila. Jentene og de yngste guttene løp en del i nattog men det endte med intervaller for de fleste. Gutta, spesielt, øvde også på ulike scenarier som kan oppstå under 10mila, for eksempel å måtte løpe ut rett før klynga. Rett før 23 var vi i bilene på vei tilbake til hotellet – og neste morgen fikk derfor også en litt senere start. Fredagen besto av en fin, litt lengre økt i et variert terreng og en mer fartsfylt sprint i Johannesburg – i og rundt Göteborg sentrum. Her var det viktig å ikke kjøre for mye på da vi morgenen etter skulle ha en o – teknisk test, samlingens andre hardøkt.

goteborg_martin

På den o – teknisk testen var løperne fordelt på kort og lang løype, og løypa ble løpt to ganger. På denne måten fikk vi analysert hvor gode vi er i forhold til hverandre og oss selv, og hva vi må jobbe med. Denne testen ble godt analysert søndag kveld. Lørdag kveld hadde vi nemlig klubbmesterskap i Flipperspill. Dette fikk vi ikke vite før vi kom frem, men lørdagen hadde gått med på å finne ut mest mulig om «Möbelgatan 1», men ingen klarte å gjette hva vi skulle. I Möbelgatan 1 befant nemlig Sveriges største samling av flipperspill seg, og etter mange runder på de 43 maskinene ble Mikkel kåret til klubbmester.

goteborg_mikkelSøndag la vi ut på en av treningsløypene til 10mila, denne ble beskrevet som «smud, nydelig og najs» av utøverne – med andre ord en god økt. Ettermiddagen gikk i et noe mer rufsete terreng, men man kan ikke ha alle økter i terreng med tartanmyrer og god sikt.

Samlingen ble avsluttet med o-løp, en mellomdistanse. Mandag morgen, altfor tidlig, satt vi oss i bilene for å kjøre en time til det siste løpet av Five –O, Vikingaträffen. Med gjørmete samlingsplass, 2 grader og snø i luften ble det en kald opplevelse for de fleste, og det var ikke lenger noen diskusjon om man skulle løpe med super eller ikke.

Selv etter en lang og tøff samling markerte Fossum seg. Åsne slo til og vant likeså godt D18Elit. Ragnhild imponerte som førsteårs senior i den store klassen D21Elit og ble nr 5. Erling fortsetter den gode sesongstarten og blir nr 2 i H18Elit. De andre gutta i H18Elit gjorde også gode prestasjoner, for eksempel ble førsteårsjunior Emil nr 10. Martin representerte æren til Fossum i H20Elit og slo til med en 2.plass.

goteborg_asne

I H21Elit måtte alle fossumløpere, som ikke var en Størmer, se seg slått av 2x Størmer. Oskar ble beste Fossumløper, og Størmer, og Leif nest beste. Mikkel, eneste startende ungdomsløper, leverte en kjempegod prestasjon og løp seg opp til en 9.plass selv om han måtte starte i fellesstarten. Dette fordi hans klasse hadde jaktstart ut ifra de andre dagene i Five – O.

Etter nok en vellykket Fossumdag vendte vi snuten mot Bærum igjen, slitne og fornøyde etter en fin samling! 🙂 Nå gjenstår 10 dager til Tio, hvor vi lover å gi alt.

Kommentarer

kommentarer