Fantastisk NM- natt helg for Fossum!

Fredag den 31 Mars var det klart for årets NM i nattorientering. Løpet ble arrangert av Kristiansand OK, og gikk i ett skikkelig krevende sørlandsterreng med mange små detaljer. Heldig vis kom Fossum løperne godt forberedt etter å ha sett på kart over området i en ukes tid. Løypeleggeren Holge Hott hadde laget flere vanskelige og krevende løyper med opptil flere gaflinger. Men etter nattens løp var det svært mange gode Fossum-prestasjoner.

Victoria Hæstad Bjørnstad kom først inn i mål, og fikk det første NM gullet for helgen, med en tid på 41 minutter og 22 sekunder. Åsne Naaland Holo kom drøye ett og ett halvt minutt bak Victoria og sikret Fossum 9 plassen. Pernille ble nummer 12 og Ingrid G. Kvålsgard ble nummer 15 etter noen solide gjennomførte løp i nattens fellesstart.

Også i H 17-18 var det fantastisk innsats. Etter drøye 29 minutter i løypa kom løperne til passering, her ledet Erik Hæstad Bjørnstad, tett oppfulgt av både Einar Melsom og Erling Hjermstad. Og etter 5,5 km i mørket og en knallhard spurt mot Sebastian Daland fra Kristiansand OK, tok Einar Melsom gullet i H 17-18. Erling Hjermstad tok 3 plassen ett knapt minutt bak Einar, og Erik Hæstad Bjørnstad tok 5 plassen ett halvminutt etter det igjen. Videre plasseringer i H-17-18 er det Øyvind Hjermstad med en 12 plass 1:51 bak, Oscar Hæstad Bjørnstad med en 31 plass og Peter Gisholt med en 40 plass.

I H19-20 fikk Fossum juniorene Martin Borge Heir og Tarjei gode plasseringer med henholdsvis 10 plass og 16 plass.

I H 21- hadde vi bare 1 startende, og det var Oskar Størmer som løp inn til en 12. plass 1:53 bak.

D 21- hadde også bare 1 startende, nemlig Ranghild Hjermstad som løp inn til en super 7.plass knappe 4 minutter bak.

 

Søndag den 02.04 var det avduket for NC-mellomdistanse hvor Fossum gjengen enda en gang gikk til topps! Her løp Victoria igjen inn til en 1 plass i D 17-18 hele 1:48 foran Ane Dyrkorn som kom på 2. plass. 3:31 bak Victoria kom Åsne Holo inn til en 7.plass. Videre ble det også tatt en 14.plass av Pernille Katla, en 18.plass av Ingrid Kvålsgard og 33.plassen gikk til Ingrid Hasaas.

Videre i H17-18 fortsatte Einar Melsom med å imponere klubben med en super 2.plass tett oppfulgt av Erling Hjermstad som kom på 3 plass. Neste plassering i H 17-18 som var 11.plass ble tatt av broren Øyvind Hjermstad. Plassen bak ble tatt av Erik Hæstad Bjørnstad og ikke lenge bak det igjen finner vi Styrk Kamsvåg. Andre ok plasseringer i 17-18 klassen er Oscar Hæstad Bjørnstad (41 plass) og Peter Gisholdt (44 plass).

I H 19-20 stillte nok en gang Martin Heir og Tarjei Holo opp og kapret 7 plassen og 19 plassen, mens i D 21- tok Rangnhild Hjermstad 16.plass.

Kommentarer

kommentarer